Tvá první domácí jógová praxe

Dva. Učitel a žák. Učitel na základné přímého a praktického prožitku předává znalost jógy svému žákovi. Tento řetězec fungoval po tisíce let. Zdá se, že rok 2020 je  ideální ke znovuobjevení této tradice. S malou vyjímkou. Z učitele se stává "distanční učitel" a přímý prožitek je nahrazen on-line prožitkem. Berme to jako součást evoluce.

Dnes pro Tebe nemám žádné video. Nepotřebuješ ho, vše potřebné totiž už víš. Před první praxí si v klidu všechny ásány znovu projdi tak, abys věděl/a, co Tě čeká a jak na sebe navazují. Využij internet nebo možná Tvou knihu jógy. Překonej vlastní pohodlnost, odhoď strach z toho, že sám/a doma to nezvládneš. Zvládneš. Začni a budeš příjmně překvapen/a, kolik toho umíš a co vše si pamatuješ. S chutí do toho:

 

Rozhýbej se, protáhni levý i pravý bok, zakruž hlavou, zklidni se a srovnej dech. Na čtyři doby nádech a čtyři výdech. Najdi rytmus dechu, který Ti vyhovuje. Pokud jsi v nepohodě, klidně jej zkrať na dvě doby nádech a dvě výdech. 

Pozdrav slunci A (Surjanamaskára) tři  kola

Tanečník (nataradžasana), přejdi do rozštěpu ve stoji (úrdhva prasarita eka padásana). Bojovník 1 (virabhadrasana 1), ruce za zády propleť a povytáhni se nahoru. Vyrovnej předklonem s nataženou přední nohou (paršvotanasana)

Předklon k nataženým nohám (paščimotanasana). Můstek (purvottanasana). Měj klidně pokrčené kolena. Zvedni jednu nohu nahoru a pak druhou.

Na závěr spoj chodidla k sobě a polož na ně čelo(baddhakonasana). Svíčka (sarvangasana). Pluh (halasana). Opři chodidla o zeď a dopni kolena. Stoj na hlavě (šíršasana). Nezvedej nohy vzhůru, zůstaň chodidly na zemi,prováděj "střechu".

Šavasana. Velkým polštářem podlož kolena, druhým polštářem hlavu.I když jsi doma, nevynechej poctivou relaxaci. Je stejlně důležitá jako každá jiná ásana. 

A na úplný závěr pranajama: nádí šódhana. Střídavě dýchej pravou a levou nosní dírkou.  

Namasté.

 

 

 

Ceník

  • Jednotlivý vstup: 60 min / 130 Kč

  • Permanentka 5 vstupů: 600 Kč

  • Permanentka 10 vstupů: 1200 Kč

  • Permanentka 20 vstupů: 2400 Kč

  • Soukromá lekce: 700 Kč

Provozní řád

Prosíme o včasný příchod na lekci (nejdříve však 20min před začátkem). Pozdějším příchodem byste vyrušili ostatní návštěvníky. Dbáme o bezpečí Vašich osobních věcí, proto se studio těsně před začátkem lekce zamyká. Děkujeme, že toto opatření chápete. Jeho respektováním vyjadřujeme úctu jeden k druhému.